naar de startpagina
Vooruit!
terug

04-06-2005

Het is alweer een tijdje geleden dat Jasper gedoopt is. En hij heeft bepaald niet stil gezeten de laatste tijd! En dat kun je rustig letterlijk nemen.

Zo nu en dan probeert Jasper al te "staan". We houden hem dan onder de oksels vast en hij strekt vervolgens zijn beentjes  om te gaan staan. Dan laat 'ie zich weer zakken, om opnieuw te gaan staan. En dat keer op keer. Geweldig vind hij dat, volop lachen dus. Ook kan hij al een aardig woordje brabbelen, als hij in een goede bui is. En het vastpakken van knuffels, vingers of wat dan ook begint zich ook al echt te ontwikkelen. Lekker meppen tegen de knuffels van de babygym is ook een prima tijdverdrijf.

Sinds een paar dagen heeft Jasper weer een klein beetje spruw op zijn tong. We zijn er nu wel op tijd bij, dus dat zullen we wel snel onder controle hebben. Hij heeft er gelukkig weer geen last van. Wel heeft hij de laatste dagen wat last heeft van zijn 'sprongetje', zoals "Oei ik groei" dat noemt. Oftewel: beetje jammeren, soms heerlijk krijsen om niks, af en toe niet zo lekker willen eten, niet slapen, wel slapen... En de lol is natuurlijk om vervolgens te zien hoe papa en mama zich op het hoofd krabben en zich afvragen wat er toch aan de hand kan zijn. Oftewel: ik wil wel, maar ik kan (nog) niet. Maar 's nachts slaapt 'ie nog steeds als een roosje.

Morgen gaan we met Jasper voor de eerste keer naar babymassage. Bij oma Otjens, dus da's bekend terrein. We zijn benieuwd hoe Jasper dat gaat vinden, al dat kneden.