naar de startpagina
Officieus
terug

30-03-2005

De Paasdagen zijn we goed doorgekomen. Alle eieren zijn inmiddels verteerd... en Jasper heeft al een echt ritme. Hij wordt nog steeds elke nacht keurig wakker voor zijn flesje. Nou ja, flesje, we hebben de hoeveelheid melk toch maar wat opgevoerd. Hij drinkt nu per keer zo'n 130 cc.  Omdat Jasper zo veel slaapt krijgt hij meestal maar zes voedingen per dag. En dat vond ie toch te weinig, zodat we hem tussendoor vaker wat extra moesten geven. Met de "volle" melk is dat niet meer nodig.

Met de paasdagen heeft Jasper overdag heerlijk geslapen bij de opa's en oma's. Gelukkig is dat geen enkel probleem. Hij ligt wel nog in zijn eigen reiswiegje, want een vreemd bed vindt hij nog maar niets. Een vreemde kamer daarentegen lijkt hem niet te deren. Jasper is toch wel een erg makkelijke baby. Hij is veel rustiger dan in de eerste week. Zo was hij gisterochtend veel wakker en heeft hij een hele tijd rustig in de box gelegen. Lekker om zich heen kijken... Ook als hij in bad gaat of verschoond wordt zijn de decibellen al beduidend minder :-)

Gisteravond heeft Jasper lekker met papa in het grote bad liggen dobberen. Hij is dan zo ontspannen dat ie zich helemaal uitrekt. Een uitgelezen kans om hem eens officieus te meten.  Baby's worden tenslotte tegenwoordig niet meer gemeten, en veel mensen zijn nieuwsgierig naar zijn lengte. Wij kwamen uit op 53 cm, maar probeer dat maar eens goed te meten... (We zullen er geen halve meter langs zitten). Ook hebben we hem gewogen, de wijzer bleef steken bij 4 kg. Maar dat lijkt ons wel erg veel. Tijd op de weegschaal eens te ijken?